De slaapkamer is vaak een vergeten kamer waar weinig aandacht aan wordt besteed. Jammer want het is heel fijn om je terug te kunnen trekken in een prettige ruimte. Een slaapkamer kan meerdere functies hebben dan alleen slapen, denk aan studeren en/of werkplek, leesplek, een ruimte voor yoga, of een heerlijke plek waar je je kunt nestelen in de kussens om een mooie film film te kijken. 

Wanneer je je slaapkamer eens flink wilt aanpakken, waar begin je dan vraagt men mij vaak. Ik geef altijd de tip 'verzamel beeld van verschillende stijlen voor een slaapkamer'. Dit kan bijvoorbeeld via pinterest of woonbladen. Misschien voel je je wel prettig bij warme kleuren. Of juist alles fris wit. Je doet ideeën op voor styling. Denk eens aan een plank waar je mooie foto's neer kunt zetten in verschillende formaten. Een plant in de slaapkamer is ook leuk, maar ga je dan voor een frisse Kamerlinde of voor een verzameling cactussen? 

Door je te laten inspireren door veel voorbeelden kun je je eigen sfeer creeën in jouw slaapkamer. Hieronder zie je een aantal sfeerbeelden van slaapkamers. Welke spreekt jou het meeste aan?

Via Showhome.